Verbal Aptitude quiz for MAT, ATMA

Dear readers,

This quiz consists of questions from
various past papers of MBA entrance exams. Leave your answers/ responses in the
comments section below and soon we’ll let you know the correct answers!

Directions for questions 1 and 2

Choose the correct option to fill the blank for correct grammatical use.

1. She is a close friend of ___________

(a) my                         (b) I                 (c) me              (d) mine

2. He took care of her __________ she was restored to health.

(a) when         (b) before       (c) after           (d)
till

3. Choose the correct option: The man _________ his appearance completely
since then.

(a) is changing

(b) changed

(c) has changed

(d) is changed

4. From the options below, choose the word with the incorrect spelling:

(a) Diarrhea

(b) Diaper

(c) Dichotomy

(d) Dias

5. Choose the word spelt correctly:

(a) superintendant

(b) seive

(c) alloted

(d) dissipate

Directions for questions nos. 6 – 8

Fill in the blanks with the correct pair of words:

6. He lives ___ Bengaluru _____ 115, Richmond Road.

(a) at – in         (b) in – at        (c) at – on        (d) in – on

7. If error is a _____, fault is __________.

(a) defect – a mistake

(b) mistake – a defect

(c) slip – an inaccuracy

(d) blunder – to blame

8. The man has ____ the rules of ethical conduct; he is _____ a beast.

(a) flaunted – literally

(b) ignored – basically

(c) broken – as

(d) flouted – virtually

Directions for questions nos. 9 – 10

Select as option the word closest in meaning to the given word:

9. Veracious

(a) False          (b) Varied       (c) Image         (d)
Truthful

10. Perturb

(a) Stipulate

(b) Turn around

(c) Disturb greatly

(d) Compatible

To get fresh updates about MBA exams on your Facebook & Twitter
timelines, subscribe to our pages created specifically for them. We will post
only exam specific links on these pa           ges:

MBA:

Facebook: https://www.facebook.com/PaGaLGuy

Twitter: https://twitter.com/pagalguy

Answers

1(d)    2(d)    
3(c)    4(d)     5(d)   
 6(b)   7(b)   
8(d)     9(d)    10(c)

Read Next