Logical Reasoning Quiz for MAH-MBA CET

Dear readers,

This quiz consists of questions from
various past actual papers of MBA entrance exams. Leave your answers/ responses
in the comments section below and we’ll soon let you know the correct answers!

1. Fill in the gaps: S L __ B s__ b c __ L __
d S L __ e

(a) AIScD

(b) LAScD

(c) ALScd

(d) alSCD

2. Fill in the blanks: 1, 4, 27, 16, ___,
36, 343

(a) 87               (b)
120             (c) 25               (d) 125

3. Statement: Some wise man lies. Whoever lies should
be imitated.

Condition:

X) Some wise man deserves to be imitated.

Y) Some fools should not be imitated.

(a) X is valid               

(b) Y is valid               

(c)
X & Y are valid                  

(d)
X & Y are invalid

4.  If
MACHINE is coded as 19-7-9-14-15-20-11, how will you code DANGER?

(a) 13-7-20-10-11-25

(b) 11-7-20-16-11-24

(c) 10-7-20-13-11-24

(d) 13-7-20-9-11-25

5. In a certain code, ‘FAVOUR’ is written
as ‘EBUPTS’. How is ‘DAGGER’ written in

(a) EBHHFS

(b) CBFHDS

(c) CBFFDS

(d) EBFHDS

6. If South East becomes North. North East
becomes West & so on, what will West become?

(a) North East              (b) North West            (c)
South East              (d) South

7. A & B are standing at the same
point. They decide to move exactly in the opposite direction to each other. A
goes 5 km East. Then goes 7 km North, then goes 5 km West, & finally goes 7
km North. What is the shortest distance between A & B?

(a) 48 km         (b)
38 km         (c) 28 km        (d) 118 km

8. If using each letter meaningful word
beginning with B can be formed from ‘HACEB’ then the fourth letter of that word
is your answer. If no such word can be formed then your answer is (d) i.e. none
of these.

(a) A                (b)
C                (c) E                 (d) None of these

9. How many meaningful English words can be
formed by using any two letters of the word ‘NOT’?

(a) One            (b)
Two            (c) Three         (d) More than three

Directions (Q. 10): The conversation given below are
followed by one question each, to which there are four possible answers. Choose
the best answer.

10. Host: So here you are at last.  

Guest: Hope I am not too late

What does the guest want to convey?

(a) He wanted to reach late

(b) He knows it doesn’t matter even if he is late

(c) He hopes he is on time

(d) He knows the host doesn’t like his coming late

To
get fresh updates about different exams on your Facebook & Twitter
timelines, subscribe to our pages created specifically for them. We will post
only exam specific links on these pages:

MBA:

Facebook: https://www.facebook.com/PaGaLGuy

Twitter: https://twitter.com/pagalguy

Answers

1(d)    2(d)    
3(a)    4(c)     5(b)    
6(c)   7(c)    8(b)    
9(c)    10(d)   

Read Next