Verbal Aptitude Quiz for MAT, MAH-MBA CET

Dear readers,

This quiz consists of questions from
various past actual papers of MBA entrance exams. Leave your answers/ responses
in the comments section below and soon we’ll let you know the correct answers!

Direction for Q. 1 to 5: Choose the
grammatically correct option from the following.

1.

(a) ‘Are these gloves belonging to you?’
she asked.

(b) ‘Does this gloves belong to you?’ she
asked.

(c) ‘Do these gloves belongs to you?’ she
asked.

(d) ‘Do these gloves belong to you?’ she
asked

2.

(a) The teachers will be able to visit our
schools and compare our teaching methods to their own.

(b) The teachers will be able to pay a
visit to our schools and compare teaching methods for their own.

(c) The teachers will be able to visit our
schools and compare our teaching methods with their own.

(d) The teachers will be able to visit our
school and compare their teaching method with their own

3.

(a) Could you give me the amount that you
filled out in the check which was sent?

(b) Could you give me the amount what you
filled out in the check you sent?

(c) Could you give me the amount for which
you filled out in the check you sent?

(d) Could you give me the amount wherein
you filled out in the check you sent?

4.

(a) I have completed the work yesterday.

(b) I did completed the work yesterday.

(c) I have had completed the work
yesterday.

(d) I completed the work yesterday.

5.

(a) The train couldn’t stop in time and
crashed with the truck.

(b) The train couldn’t stop in time and
crashed into the truck.

(c) The train couldn’t stop in time and
crashed against the truck.

(d) The train couldn’t stop in time and
crashed before the truck.

Direction for Q. 6 to 10: Choose the
correct synonym or description for each word in bold.

The Jan Lokpal Bill, also referred to (6) as the citizens’ ombudsman bill, is a proposed unprejudiced (7) anti-corruption law in India. Anti-corruption social activists
proposed it as a more effective improvement on the original Lokpal bill, which
is currently being proposed by the Government of India. The Jan Lokpal Bill
aims to effectively deter (8) corruption, redress grievances (9) of citizens, and protect whistle-blowers. If made into law, the
bill would create an independent ombudsman
(10) body called the Lokpal. It
would be empowered to register and investigate complaints of corruption against
politicians and bureaucrats without prior government approval.

6.

(a) described as            

(b) included in                 

(c) supported for                

(d) reformed as

7.

(a) self-centered          

(b) impartial                      

(c) self-seeking                   

(d) self-possessed

8.

(a) swell                         

(b) prevent                      

(c) propel                             

(d) lucubrate

9.

(a) complaints               

(b) dishonesty                

(c) committees                   

(d) opinions

10.

(a) a government appointee who investigates
complaints by private persons against bureaucrats and / or politicians

(b) a government appointee who investigates
complaints by government against common citizens.

(c) a government appointee who investigates
complaints by citizens against citizens.

(d) a government appointee who investigates
complaints by government against government officials.

MBA:

Facebook: https://www.facebook.com/PaGaLGuy

Twitter: https://twitter.com/pagalguy

Answers

1(d)    2(c)    
3(a)    4(d)     5(b)    
6(a)   7(b)    8(b)    
9(a)    10(a)   

Read Next