Verbal Aptitude Quiz for MAH-MBA CET

Dear readers,

This quiz consists of actual
questions from various past actual papers. Leave your answers/
responses in the comments section below and soon we’ll let you know the correct
answers!

Questions 1 to 5: Choose from among the
given alternatives the one which will be a suitable substitute for the bold
expression in each of the following statements.

1. The marriage
of the princess with the commoner
caused a furore among the royalty.

(a) mesalliance           (b) misalliance           (c) elopement            (d) romance

2. The victim’s involuntary
responses to stimulus
proved that he was still living.

(a) reactions                 (b) reflexes                 (c) feedback                (d) communication

3.  The art and science of good eating and
drinking
is now a lost art.

(a) Gastronomy            (b) Osteopathy                (c) Gluttony            (d) Cooking

4.  The thrilling narrative caused the hair on
the skin to stand erect.

(a) tension           
(b) horrification               (c)
torpidity                      (d) horror

5. The body of Macedonian
infantry drawn up in close order
was like a formidable castle of steel.

(a) phalanx                (b) phagocyte               (c) phenomenon          (d) phaeton

Questions 6 to 10: Choose the grammatically correct
sentence from among the four options given for each question.

6.

(a) The state of his affairs were such as to cause
anxiety to his creditors.

(b) The state of his affairs was such as to cause
anxiety to his creditors.

(c) The state of his affairs are such as to cause
anxiety to his creditors.

(d) The states of his affairs are such as to cause
anxiety to his creditors.

7.

(a) Cannot one do what one likes with one’s own?

(b) Cannot one do that one likes to do with his own?

(c) Cannot one do that one likes with his own?

(d) Cannot one do what he likes with his own?

8.

(a) Each of the students has done well.

(b) Each of the student has done well.

(c) Each of the students have done well.

(d) Each of the student have done well.

9.

(a) None of us were comfortable with what was
happening.

(b) None of us was comfortable with what was
happening.

(c) None among us were comfortable with what was happening.

(d) None amongst us were comfortable with what was
happening.

10.

(a) Neither the king nor his ministers desires war.

(b) Neither king nor his ministers desires war.

(c) Neither the king nor his ministers desire war.

(d) Neither king nor his ministers desire war.

To
get fresh updates about different exams on your Facebook & Twitter
timelines, subscribe to our pages created specifically for them. We will post
only exam specific links on these pages:

MBA:

Facebook: https://www.facebook.com/PaGaLGuy

Twitter: https://twitter.com/pagalguy

Answers

1(b)    2(b)    
3(a)    4(d)     5(a)    
6(b)   7(a)    8(a)    
9(b)    10(c)   

Read Next