?>

Quantitative Aptitude Quiz for MBA entrance exams

Dear readers,

This quiz consists of questions from
various past papers of MBA entrance exams. Leave your answers/ responses in the
comments section below and soon we’ll let you know the correct answers!

1. There are 6 balls of
different colours and 3 boxes of different sizes. Each box can hold all the 6
balls. The balls are put in the boxes so that no box remains empty. The number
of ways in which this can be done is:

(a) 534             (b)
543             (c) 540            (d) 528

2. The number of ways in
which the letters of the word “ARGUMENT” can be arranged so that only
consonants occurs at both the ends is:

(a) 3!*5!          (b)
14400         (c) 41000         (d) none of these

3. After a typist had written
ten letters and had addressed the ten corresponding envelops, a careless
mailing clerk inserted the letters in the envelopes at random, one letter per
envelop. What is the probability that exactly nine letters were inserted in
proper envelop?

(a) ½                (b)
1                 (c) 0                 (d) 9/10

4. In a 26 question test,
five points were deducted for each wrong answer and eight points were credited
for, each correct answer. If all the questions were answered how many were
correct if the score was zero?

(a) 13               (b)
6                 (c) 9                 (d) 10

5. There are n players in an
elimination type singles tournament. How many matches must be played (or
defaulted to determine the winner).

(a) n + 1           (b)
n -1            (c) n – 2           (d) n + 2

6. If  -1

(a) 0                 (b)
-3               (c) -4               (d) -5

7. When n is divided by 4,
the remainder is 3. What is the remainder when 2n is divided by 4?

(a) 1                 (b)
2                 (c) 3                 (d) 6

8.
Ten turns of wire are helically wrapped around a cylindrical tube with outside
circumference 4″ and length 9″. The ends of the wire coincide with the ends of
the same cylindrical element. Find the length of the wire.

(a) 27″                         (b)
36″             (c) 41″                         (d) 43″

9. A company offered its 350
employees a bonus of Rs.10 to each male and Rs.8.15 to each female. All the
females but certain percentage of males refused to accept. The total bonus paid
was not dependent upon the number of new employed. What was the total amount
paid to the women?

(a) 2445                       (b)
1200                       (c) 1262.50                  (d) 2525

10. Which are two numbers
whose difference and whose quotient are each equal to 5

(a) 5/4 and 25/4

(b) 15/2 and 30/2

(c) 11 and 16

(d) 7 and 12

To
get fresh updates about different exams on your Facebook & Twitter
timelines, subscribe to our pages created specifically for them. We will post
only exam specific links on these pages:

MBA:

Facebook: https://www.facebook.com/PaGaLGuy

Twitter: https://twitter.com/pagalguy

Answers

1(c)    2(b)    
3(c)    4(d)     5(b)    
6(c)   7(b)    8(c)    
9(a)    10(a)   

Read Next