HomeMBAATMA 2018-19 Exam Articles
  • Articles
  • Verbal Aptitude Quiz for ATMA, MAH-MBA CET

    Dear readers,

    This quiz consists of actual
    questions from various past actual papers of various MBA entrance exams. Leave
    your answers/ responses in the comments section below and soon we’ll let you
    know the correct answers!

    Directions for questions nos.
    1 – 5: Select as option the word closest in meaning to the given word

    1. Obscure

    (a) Complicated

    (b) Plain

    (c) Unique

    (d) Bare

    2. Pastoral

    (a) Wealthy

    (b) Rural

    (c) Bustling

    (d) Urban

    3. Meander

    (a) Untwist

    (b) Straighten

    (c) Wander

    (d) Unfurl

    4. Apogee

    (a) Nadir

    (b) Bottom

    (c) Base

    (d) Apex

    5. Desecrate

    (a) Sanctify

    (b) Abuse

    (c) Honor

    (d) Purify

    Directions (Questions 6-8): Choose the
    correct alternative to complete each of the following sentences

    6. The ________managed to deceive the
    entire village

    (a) Renegade          (b) Sycophant             (c) Charlatan              (d) Actor

    7. She ordered the taxi driver, ‘Drive
    faster, ________?’

    (a) couldn’t you             (b) will you              (c) you must                  (d) can’t you

     

    8. Her written statement failed to be
    consistent ________ what she had said earlier

    (a) on                           (b) with                       (c) in                              (d) to

    9. Choose the antonym nearest in meaning to
    the word.

    Facetious:

    (a) Serious

    (b) Uneasy

    (c) Pleasant

    (d) Cross

    10. Which one of the following alternatives
    is spelt correctly?

    (a) Extacy               (b) Ecstasy                (c) Ecstacy                      (d) Extasy

    To
    get fresh updates about different exams on your Facebook & Twitter
    timelines, subscribe to our pages created specifically for them. We will post
    only exam specific links on these pages:

    MBA:

    Facebook: https://www.facebook.com/PaGaLGuy

    Twitter: https://twitter.com/pagalguy

    Answers

    1(a)
       2(b)     3(c)   
    4(d)     5(b)     6(c)  
    7(d)    8(b)     9(a)    10(b)    

    Read Next