Professional Knowledge Quiz for IBPS SO (I.T.)

Dear readers,

This quiz consists of questions from
various Banking entrance exams held during the last few years. Leave your
answers/ responses in the comments section below and we’ll soon let you know
the correct answers!

Directions
(Q. 1-10)

1.
Override is a method−

(A) For an operation that replaces an
inherited method for the same operation

(B) For a data that replaces an inherited
method for the same operation

(C) For an operation that takes arguments
form library function

(D) All of these

2.
Local variables ___________

(A) Are created outside a block

(B) Are known only to that block

(C) Continue to exit when their block ends

(D) Are illegal in C++

3.
____________ is virus that inserts itself into a system’s memory. Then it take
number of actions when an infected file is executed.

(A) Web scripting virus

(B) Polymorphic virus

(C) Macro virus

(D) Resident virus

4.
This ___________ data mining technique derives rules from real world case
examples.

(A) Waterfall model

(B) RAD

(C) White Box

(D) Case basedreasoning

5.
The ________ model remains operative until the software is required

(A) Waterfall model

(B) Incremental model

(C) Spiral model

(D) Prototyping model

6.
Data mining evolve as a mechanism to cater the limitations of ___________
systems to deal massive data sets with high dimensionality, new data type,
multiple heterogeneous data resource etc.

(A) OLTP

(B) OLAP

(C) DSS

(D) DWH

7.
An important application of cryptography, used in computerized commercial and
financial transaction−

(A) Data mining

(B) Data warehousing

(C) Digital signature

(D) Media convergence

8.
Rows of a relation are called:

(A) Relation

(B) Tuples

(C) Data structure

(D) An entity

9.
The drawbacks of the binary tree sort are remedied by the

(A) Linear sort

(B) Quick Sort

(C) Heap Sort

(D) Insertion Sort

10.
Which layer of OSI determines the interface of the system with user?

(A) Network

(B) Application

(C) Data link

(D) Session

`

To follow our
Banking portal on Facebook and Twitter, click on the following links:

Facebook: https://www.facebook.com/pagalguybankpo

Twitter: https://twitter.com/PaGaLGuYBankPO

Answers 

1(a)    2(b)    3(d)   
4(d)    5(c)      6(a)    
7(c)      8(b)     9(c)     
10(b)    

Read Next