Synonym/Antonym Quiz for MAT, MAH-MBA CET

Dear readers,

This quiz consists of actual
questions from various CAT papers from the last few years. Leave your answers/
responses in the comments section below and soon we’ll let you know the correct
answers!

Directions for questions nos.
1 – 5: Select as option the word closest in meaning to the given word

1. Corpulent

(a) Fat

(b) Slender

(c) Thin

(d) Underweight

2. Vent

(a) Solid

(b) Door

(c) Closure

(d) Duct

3. Foray

(a) Abstention

(b) Incursion

(c) Laziness

(d) Idleness

4. Lament

(a) Regret

(b) Relieve

(c) Laud

(d) Praise

5. Inebriate

(a) Depress

(b) Intoxicate

(c) Discourage

(d) Dismay

Directions (Q.Nos.6-10) In the following questions, choose
the word opposite in meaning to the given word that is your answer.

6. Flagitious

(a) Innocent

(b) Flagrant

(c) Villainous

(d) Criminal

7. Belittle

(a) Detract

(b) Compliment

(c) Decry

(d) Scorn

8. Relinquish

(a) Abdicate

(b) Renounce

(c) Assert

(d) Cede

9. Gregarious

(a) Unfriendly

(b) Affable

(c) Sociable

(d) Clubby

10. Exodus

(a) Withdrawal

(b) Migration

(c) Evacuation

(d) Arrival

To
get fresh updates about different exams on your Facebook & Twitter timelines,
subscribe to our pages created specifically for them. We will post only exam
specific links on these pages:

MBA:

Facebook: https://www.facebook.com/PaGaLGuy

Twitter: https://twitter.com/pagalguy

Answers

1(a)    2(d)    
3(b)    4(a)     5(b)    
6(a)   7(b)    8(c)    
9(a)    10(d)   

Read Next