Professional Knowledge Quiz for IBPS SO (I.T.)

Dear readers,

This quiz consists of questions from
various Banking entrance exams held during the last few years. Leave your
answers/ responses in the comments section below and we’ll soon let you know
the correct answers!

Directions
(Q. 1-10)

1.
Which of the following are normally used in initialize a computer system’s
hardware?

(A) Bootstrap memory

(B) Volatile memory

(C) External mass memory

(D) Static memory

2.
If you wanted to locate the hardware address of a local device, which protocol
would you use?

(A) ARP

(B) RARP

(C) ICMP

(D) PING

3.
Which of the following switching methods provides the greatest frame throughput
?

(A) Store-and-forward switching

(B) Frame-tag-switching

(C) Cut-through switching

(D) ISL switching

4.
In oracle, what is the default number of transactions that MAXTRANS is set to
if not specified?

(A) 512

(B) 40

(C) 1

(D) 255

5.
In the straight CGI approach to database connectivity on the Internet _______ .

(A) the external program is located  between the client and the web server

(B) the external program is located  between the database server and the database

(C) the external program is located between
the web server and the database server

(D) there is no external program

6.
If 20 people need to communicate using symmetric-key cryptography, ______
symmetric keys are needed.

(A) 190

(B) 200

(C) 20

(D) 19

7.
What is Internet 2 ?

(A) A new type of cabling system for Wide
Area Networks

(B) A second local area network that can
connect with another online LAN to share access

(C) A new standard for Internet browsers

(D) An association to develop advanced
Internet technology

8.
In Oracle, which table space is the minium required when creating a new
database ?

(A) Undo tablespace

(B) Temporary tablespace

(C) System tablespace

(D) Users tablespace

9.
The reason the data outputs of most ROM ICs are tri-state outputs is to ______.

(A) allow for three separate data input lines

(B) allow the bidirectional flow of data
between the bus lines and the ROM registers

(C) permit the connection of may ROM chips
to a common data bus

(D) isolate her registers from the data
bus  during read operations

10.
The term, “hypertext,” means

(A) Non-sequential writing

(B) Hypermedia

(C) Blinking text

(D) Text with heavy formatting

`

To follow our
Banking portal on Facebook and Twitter, click on the following links:

Facebook: https://www.facebook.com/pagalguybankpo

Twitter: https://twitter.com/PaGaLGuYBankPO

Answers 

1(a)    2(a)    3(c)   
4(d)    5(a)      6(a)    
7(d)      8(a)     9(c)     
10(a)    

Read Next