Professional Knowledge Quiz for IBPS SO (I.T.)

Dear readers,

This quiz consists of questions from
various Banking entrance exams held during the last few years. Leave your
answers/ responses in the comments section below and we’ll soon let you know
the correct answers!

Directions
(Q. 1-10)

1.
While searching a website, you have been unable to find information that was on
the site several months ago. What might you do to attempt to locate that
information?

(A) Visit Google’s cached page to view the
older copy

(B) Forget about it, as there is no way to
find this information

(C) Visit a partner site of the
organisation to see if it is there

(D) Use the wayback machine

2.
Which kind of lock includes a keypad that can be used to control access into
area?

(A) Cipher

(B) Warded

(C) Device

(D) Tumbler

3.
A ________ sometimes called a boot sector virus, executes when a computer boots
up because it resides in the boot sector of a floppy disk or the master boot
record of a hard disk

(A) System virus

(B) Trojan horse virus

(C) Macro virus

(D) None of
these                 

4.
To which pin on the RAM chip does the address decoder connect in order to
signal which memory chip is being accessed?

(A) The address input

(B) The output enable

(C) The chip enable

(D) The data input

5.
What is the name of protocol used in eliminate loops?

(A) Switching

(B) ISL

(C) Frame tagging

(D) Spanning Tree Protocol

6.
The process by which the structure of the database is modified to eliminate
hidden dependencies and repeating groups is _______.

(A) enforcing data integrity

(B) enforcing referential integrity

(C) indexing

(D) normalization

7.
Which of the following describes programs that can run independently, travel
from system to system, and disrupt computer communications?

(A) Trojans

(B) Viruses

(C) Droppers

(D) Worms

8.
In Oracle, who owns the data dictionary?

(A) Oracle

(B) SYS

(C) The DBA

(D) SYSTEM

9.
You need to configure a switch from a remote subnet. Which of the following
must be configured on the switch?

(A) Console port

(B) IP

(C) Hostname

(D) Default gateway

10.
In Oracle, which is more appropriate to store a small list of values in a
single column in each row in your address table ?

(A) ORACARRAY

(B) Nested table

(C) Index organised table

(D) V ARRAY

`

To follow our
Banking portal on Facebook and Twitter, click on the following links:

Facebook: https://www.facebook.com/pagalguybankpo

Twitter: https://twitter.com/PaGaLGuYBankPO

Answers 

1(a)    2(a)    3(d)   
4(c)    5(d)      6(d)    
7(d)      8(b)     9(d)     
10(d)    

Read Next