Professional Knowledge Quiz for IBPS SO (I.T.)

Dear readers,

This quiz consists of questions from
various Banking entrance exams held during the last few years. Leave your
answers/ responses in the comments section below and we’ll soon let you know
the correct answers!

Directions
(Q. 1-10)

1.
With an IP address of 100, you currently have 80 subnets. What subnet mask
should you use to maximize the number of available hosts?

(A) 192

(B) 240

(C) 248

(D) 252

2.
Encryption/decryption provides a network with __________.

(A) Privacy

(B) Authenticity

(C) Integrity

(D) Non-repudiation

3.
The data to be encrypted at the sender site is called ______. The data to be
decrypted at receiver end is called _______.

(A) Secret key, public key

(B) Public key, secret key

(C) Plaintext, ciphertext

(D) Ciphertext, plaintext

4.
In digital signature the private key is used for __________ and the public key
for ______.

(A) Encryption, decryption

(B) Decryption, encryption

(C) Plaintext, ciphertext

(D) Ciphertext, plaintext

5.
A ____________-‘s main purpose is to prohibit unauthorized access to your
computer via the Internet.

(A) Popup blocker

(B) Firewall

(C) Spyware

(D) Spam assassin

6.
To create a copy files in the event of system failure, you create a _________.

(A) Firewall

(B) Redundancy

(C) Backup

(D) Restore file

7.
Print server uses ___________ which is a buffer that holds before it is send to
the printer.

(A) Queue

(B) Spool

(C) Node

(D) Stack

8.
Which of the following identifies specific web page and its computer on the web
page?

(A) Web site

(B) URL

(C) Web site address

(D) Domain Name

9.
___________ is the computer to computer exchange of routine business data
between trading partners in standard data formats.

(A) CTS

(B) DSR

(C) VDR

(D) EDI (Electronic data interchange)

10.
Communication handler is basically an ___________ 16 bit micro controller?

(A) 8085

(B) 8086

(C) 8086A

(D) 80C186

`

To follow our
Banking portal on Facebook and Twitter, click on the following links:

Facebook: https://www.facebook.com/pagalguybankpo

Twitter: https://twitter.com/PaGaLGuYBankPO

Answers 

1(d)    2(a)    3(c)   
4(a)    5(b)      6(c)    
7(b)      8(d)     9(d)     
10(d)    

Read Next