1 unit = 1 rs

100 unit = 120 rs

but he sells 80 unit @ 120 rs

one day :- 96 unit @ 120 rs

so, 96*X% = 120-96

=> 96*25% = 2425% = answer

sumit99 Saysjain bhai underlined part kaise aaya???

we always calculate profit %age on CP !!! this is what i did there

CP = 96

SP = 120

profit = 120-96 = 24

so , how much % of 96 is 24 ? i.e. 25%

1 unit = 1 rs

100 unit = 120 rs

but he sells 80 unit @ 120 rs

one day :- 96 unit @ 120 rs

so, 96*X% = 120-96

=> 96*25% = 2425% = answer

jain bhai underlined part kaise aaya???

jain4444 SaysA photographer offered to supply 12 copies and 20 copies for Rs.60 and Rs.80 respectively, and then his profits will be Rs.5 and Rs.7 respectively. What amount will he get to supply 30 copies in order to make a profit of Rs.10?

Let f be the fixed cost and v be the variable cost

=> 12v + f = 60-5 = 55

Also, 20v + f = 80-7 = 73

Therefore we have

v = 9/4 and f = 28

Amount = 30*9/4 + 28 + 10 =

**105.5**

jain4444 SaysIf the selling price of 10 apples is equal to the cost price of 14 apples, which, in turn is equal to one-third of the total discount offered upon 70 apples. Then find the profit / loss percentage when the mark-up percentage is halved and the discount percentage is decreased by 5 percentage points.

Let S.P of one apple be y

Let C.P. of one apple be x

Let discount on one apple be d

Given: 10y = 14x = 70d/3 = k

=> y = k/10

=> x = k/14

=> d = 3k/70

Mark up percent = (y+d - x)*100/x = (k/10 + 3k/70 - k/14)*100/(k/14)

Mark up percent = 100%

Let C.P. of one apple be 100

=> x = 100

=> Mark up price = 200

=> d = 60 and y = 140

Discount % = (60)*100/200 = 30%

We have to half the mark up % and reduce the discount percent by 5

=> Mark up price = 150

=> Discount% = 25

=> S.P. = 112.5

=> Profit =

**12.5%**

**___/\___ Pranaam sabko.....**

a shopkeeper always weights 20% less than the correct wt. one day he weighed 20% more than the quantity usually weighed by him. If the profit

on the correct wt is 20% what is the effective % of profit in this transaction

10% 25% 20% 15%

1 unit = 1 rs

100 unit = 120 rs

but he sells 80 unit @ 120 rs

one day :- 96 unit @ 120 rs

so, 96*X% = 120-96

=> 96*25% = 24

**25% = answer**

a shopkeeper always weights 20% less than the correct wt. one day he weighed 20% more than the quantity usually weighed by him. If the profit

on the correct wt is 20% what is the effective % of profit in this transaction

10% 25% 20% 15%

------wrong post-------

My take is 4. 125%......

wats the OA btw??

ans is 150%

a shopkeeper always weights 20% less than the correct wt. one day he weighed 20% more than the quantity usually weighed by him. If the profit

on the correct wt is 20% what is the effective % of profit in this transaction

10% 25% 20% 15%

sumit99 Saysjaikishan bhai hw these equations are formed and x and y are what here???

y is called the fixed cost......

x is called the variable cost.....

total cost=fixed cost+ n*variable cost

where n=quantity

originally posted by **vbhvgupta**

Q)a bicycle was sold at a loss of 18 %. had it been sold for 990 more there would have been a profit of 15%.at what price shld the bicycle be sold to make a profit of 10%

2700 2900 3000 3300

let's assume c.p=100 then s.p=82 for 18%loss.. for 15% gain s.p should be 115.. difference in s.p=115-82=33.. according to question 33 can be equated to 990.. so we have to multiply our assumed c.p with 30. so c.p=3000.. to get 10% profit it sud be sold at 3300..

Q:- The data below shows the FDI inflows to india and kenya in US dollars.

FDI inflow to india:-

year 1- 4

year 2- 6

year 3- 7

FDI inflow to kenya:-

year 1- 4.5

year 2- 5

year 3- 6

Average annual %age growth rate in the FDI inflow to india is what %age greater than average annual %age growth rate in the FDI inflow to kenya during the year 1 to year 3?

1. 150%

2. 200%

3. 75%

4. 125%

My take is 4. 125%......

wats the OA btw??