Verbal Aptitude Quiz for MBA entrance exams

Dear readers,

This quiz consists of actual questions from various CAT
papers from the last few years. Leave your answers/ responses in the comments
section below and soon we’ll let you know the correct answers!

Questions
1 to 10: From the statements given in each of the following questions, choose
the one that expresses the idea most correctly.

1.

(a) The best part of the programme is the dances.

(b) The best part of the programme are the dances.

(c) The best part of the programme are the dance.

(d) The best parts of the programme is the dances.

2.

(a) The professor, as well as the students, was pleased with their
results.

(b) The professor, as well as the students, were pleased with their
results.

(c) The professor as well as the students were pleased with their
results.

(d) The professor and the students was pleased with their results.

3.

(a) He was unwilling to testify, he was afraid of the defendant.

(b) Because he was afraid of the defendant, he was unwilling to
testify.

(c) He was unwilling to testify: he was afraid of the defendant.

(d) Because he was afraid of the defendant he was unwilling to testify.

4.

(a) When you have good health, one should feel fortunate.

(b) When you have good health, you should feel fortunate.

(c) When one have good health, you should feel fortunate.

(d) When one has good health, he should feel fortunate.

5.

(a) Either you or he have to be here.

(b) Either you or he has to be here.

(c) Neither you nor he have to be here.

(d) Neither you nor they has to be here.

6.

(a) Children begin by loving their parents; as they grow older they
judge them; sometimes they forgive them.

(b) Children begin by loving their parents, as they grow older they
judge them; sometimes they forgive them.

(c) Children begin by loving their parents; as they grow older they
judge them, sometimes they forgive them.

(d) Children begin by loving their parents, as they grow older they
judge them; sometimes they forgive them.

7.

(a) Gopal and Ramesh have not finished his work.

(b) Gopal and Ramesh has not finished his work.

(c) Neither Gopal nor Ramesh have finished their work.

(d) Neither Gopal nor Ramesh has finished his work.

8.

(a) The fact that Raghu was a good student he had many offers for good
jobs.

(b) The fact that Raghu was a good student resulted in his having many
offers for good jobs.

(c) The fact Raghu was a good student resulted in him having offers for
good jobs.

(d) The fact that Raghu was a good student resulted in him having many
offers for good jobs.

9.

(a) The people of this company, have always been aware, of the needs
for products of better quality and lower price.

(b) The people of this company, have always been aware of the need for
products of better quality and lower price.

(c) The people of this company have always been aware of the need for
products of better quality and lower price.

(d) The people of this company, have always been aware of the need for
products of better quality, and lower price.

10.

(a) The Dean finally agreed to see me. To talk about my financial
problems.

(b) The Dean finally agreed to see me, to talk about my financial
problems.

(c) The Dean, finally agreed to see me to talk about my financial
problems.

(d) The Dean finally agreed to see me to talk about my financial
problems.

To get fresh updates about different exams on your
Facebook & Twitter timelines, subscribe to our pages created specifically
for them. We will post only exam specific links on these pages:

MBA:

Facebook: https://www.facebook.com/PaGaLGuy

Twitter: https://twitter.com/pagalguy

Answers

1(a)    2(a)    
3(b)    4(b)     5(b)    
6(a)   7(d)    8(b)    
9(c)    10(d)   

Read Next