Quantitative Aptitude Quiz for MAT, ATMA

Dear readers,

This quiz consists of questions from
various past papers of MBA entrance exams. Leave your answers/ responses in the
comments section below and soon we’ll let you know the correct answers!

1. In a Retail outlet the average revenue
was Rs.10,000 per day over a 30 day period. During this period the average
daily revenue on weekends (total 8 days) was Rs.20,000 per day. What was the
average daily revenue on weekdays?

(a) 6364           (b) 5250           (c) 6570           (d)
8060

2. If two different prime numbers X and Y are greater
than 2, then which of the following must be true?

(a) X-Y= 23

(b) X+Y ≠ 87 

(c) Both (a) and (b)

(d) None of the above

3. It takes 6 hours for pump A, used alone, to fill a
tank of water. Pump B used alone takes 8 hours to fill the same tank. A, B and
another pump C all together fill the tank in 2 hours. How long would pump C
take, used alone, to fill the tank?

(a) 4.8             (b)
6                 (c) 5.6              (d) 3

4. A swimming pool can be filled by pipe A in 3 hours
and by pipe B in 6 hours, each pump working on its own. At 9 am pump A is
started. At what time will the swimming pool be filled if pump B is started at
10 am?

(a) 11.20 a.m.             (b) 11.05 a.m.             (c) 11.10 a.m.              (d) 10.50 a.m.

5. The sum of prime numbers that are greater than 60,
but less than 70 is:

(a) 128             (b) 191             (c) 197             (d)
260

6. Find out the appropriate next number in the series
from the options below 0, 2, 6, 12, 20, 30, 42, ?

(a) 56               (b) 62               (c) 49               (d)
5

7. A bakery opened with its daily supply of 40 dozen
rolls. Half of the rolls were sold by noon, and 60% of the remaining rolls were
sold between noon and closing time. How many dozen rolls were left unsold?

(a) 6                 (b) 8                 (c) 10               (d)
12

8. Stuart, Jack and Leo are colleagues
working in a plant. Stuart and Jack can do a work in 10 days, Jack and Leo can
do the same work in 15 days while Stuart and Leo can do it in 12 days. All of
them started the work together. After two days, Leo was shifted to some other
work. How many days will Stuart and Jack take to finish the rest of the work?

(a) 9                             (b) 12                           (c) 8                 (d) 7.5

9. The missing numbers in the below series would be 1
: 1, 8 : 4, 9 : 27, 64 : 16, 25 : 125, ? : ?, 49 : 343,

(a) 36 : 316

(b) 216 : 36

(c) 316 : 16

(d) 32 : 316

10. The difference between the value of a number
increased by 25% and the value of the original number decreased by 30% is 22.
What is the original number?

(a) 70               (b) 65               (c) 40               (d)
90

To get fresh updates about MBA exams on your Facebook & Twitter
timelines, subscribe to our pages created specifically for them. We will post
only exam specific links on these pages:

MBA:

Facebook: https://www.facebook.com/PaGaLGuy

Twitter: https://twitter.com/pagalguy

Answers

1(a)    2(b)    
3(a)    4(a)     5(a)     6(a)  
7(b)    8(d)     9(b)   
10(c)   

Read Next