chevy's posts
chevy replied to Official Quant thread for CAT 2013
will it be 64??
duration = k*d/v
v= m*(q^1/2)/ no. of carriages
from data given,, k/m=1/3
also
28=k*42/v
42k/28 = m* (q^1/2)/16
use k/m=1/3 to find q=64
chevy replied to Official Quant thread for CAT 2013
8 min hai kya??
d/4x + d/8x + d/12x + d/16x + d/x = 146 mins
d/x=96 mins
time taken when he walks thrice his speed =d/12x= 96/12 = 8??
2 2
chevy replied to Official Quant thread for CAT 2013
8??
3*ABC=CCC
C can be 1,5 or 0,
0 not possible
With 111 ABC becomes 2 digit number which is nt reqd
with 555 ,,ABC becomes 185
so B=8
2 2
chevy replied to Official Quant thread for CAT 2013
x+y=6+0=6??
80=8*10
653x0
53x shud be divisible by 8
so x=6
so x+y=6?
1 1
chevy replied to Official Quant thread for CAT 2013
i guess all the terms will not cancel each other ,,the last term,,dat is 1/(n+1) remains,,
but it will be negligible when tends to infinity,,
so 1 - 1/(n+1) = 1,,i guess
1 1
chevy replied to Official Quant thread for CAT 2013
1 hai kya iska??
1-1/2+1/2-1/3+1/3-1/4.....1/n - 1/(n+1)
1- 1/(n+1)
approximately 1???
3 3
chevy replied to Official Quant thread for CAT 2013
6??
4950 mod 16 =6
2 2
chevy replied to Official Quant thread for CAT 2013
1??
euler of 17=16
55^16k mod 17
so remainder =1
1 1
chevy replied to Official Quant thread for CAT 2013
8??
100paise=12
original price 125 paise=12
gain of 20% so 150paise=12
so for 100 paise he will sell 12/150 * 100=8
needs to sell 8 for 1Re
1 1
chevy replied to Official Quant thread for CAT 2013
16.66%??
SP of 20kg=400
SP of 1 kg=20
customer gets 960gm for rs16
or 1kg for 16/960 * 1000
Discount = 50/3 = 16.66%???
1 1