RELATED TAGS
ICICI Great Lakes
SHOW

Official GK Thread for MBA entrance Exams 2010-2011

Arvind4MBA
Arvind Tripathi @Arvind4MBA 99
Posted 07 Jul '11
> harshbhagia Says > > hey could anybody tell me gquest by ims still availaible ..?? yep...u can purchase itz monthly subscription or use by ur IMS enrollment...:-P its very good for GA/GK prep dere r lotz of materialzzz....: ::
harshbhagia Says
hey could anybody tell me gquest by ims still availaible ..??


yep...u can purchase itz monthly subscription or use by ur IMS enrollment...:-P
its very good for GA/GK prep dere r lotz of materialzzz....:
Commenting on this post has been disabled.
fragile.rulezzz
>>>PaLlAv<<< @fragile.rulezzz 3.3 k
Posted 07 Jul '11
Puys Plzz shift ur discussions to the new thread....for the upcoming MBA Season :: http://www.pagalguy.com/forum/prep-resources/68981-official-gk-thread-mba-entrance.html#post2816948
Puys Plzz shift ur discussions to the new thread....for the upcoming MBA Season

http://www.pagalguy.com/forum/prep-resources/68981-official-gk-thread-mba-entrance.html#post2816948
  • 3 Likes  
Commenting on this post has been disabled.
Amity Business School, Gwalior Invites Applications for MBA 2014

AUMP adjudged the “Best Private University” in M.P. - “CMAI Association of India”

- 3-C International Program

- Flexible Credit System


Apply Now

Admissions Prospectus - Amity University, Madhya Pradesh


Download Now
ankitbassi
Ankit Bassi @ankitbassi 284
Posted 07 Jul '11
Business GK 1\. Which of the following is not a hedge fund ? a. Mangellan b. Highbridge c. Gartner d. Blackstone Ans. c 2\. Which city is Europes main bullion market? Ans. Zurich 3\. Preferred Provider Network (PPN) is a term used in which of the following businesses ? ...
Business GK

1. Which of the following is not a hedge fund ?
a. Mangellan b. Highbridge
c. Gartner d. Blackstone
Ans. c

2. Which city is Europes main bullion market?
Ans. Zurich

3. Preferred Provider Network (PPN) is a term used in which of the following businesses ?
a. Commodities trading b. Retailing
c.Health Insurance d. Foreign trade
Ans. c

4. Which magazine is called The Womans Bible?
Ans Cosmopolitan

5. What is the full form of iPod?
Ans. Portable digital radio

6. How many Indian Companies find place in Global 2000 list of 2011 released by Forbes?
Ans. 57

7. The proposed date of crossing world population 7 billion level as shown in UNDP's report is足
Ans. October 31,2011

8. In Forbes list 'Global 2000' which of the following Indian Company got the highest ranking?
a. State Bank of India b. ONGC
c. ICICI Bank d. Reliance Industries Ltd.
Ans. d.

9. Modi Tyre Co. Ltd. has been acquired by Continental Tyre Co. of - Germany

10. Pulp maker company 'Domsjo Fabriker' of Sweden has been acquired by- Aditya Birla Group
  • 8 Likes  
Commenting on this post has been disabled.
rahim_hudda
rahim hudda @rahim_hudda 524
Posted 06 Jul '11
for previous issue of pratiyogita darpan.. Free Magazine Downloads: Pratiyogita Darpan magazine March 2011 free to read online
  • 3 Likes  
Commenting on this post has been disabled.
mail2neha_k
Neha K @mail2neha_k 3.5 k
Posted 06 Jul '11
Hello People , It feels so nice to get back to PG after such a long time. Nice to see that GK Thread is still going on Appreciate your efforts. This is the link for the e-magazine of Pratiyogita Darpan, which I am following these days. PratiyogitaDarpan - Powered by Pressmart Pra...
Hello People ,

It feels so nice to get back to PG after such a long time.
Nice to see that GK Thread is still going on
Appreciate your efforts.
This is the link for the e-magazine of Pratiyogita Darpan, which I am following these days.
PratiyogitaDarpan - Powered by Pressmart
Pratiyogita Darpan is biggest source of current affairs

Thanks and regards,
Neha
  • 10 Likes  
Commenting on this post has been disabled.
rahim_hudda
rahim hudda @rahim_hudda 524
Posted 06 Jul '11
:: :: hi puys


hi puys
  • 23 Likes  
Commenting on this post has been disabled.
harshbhagia
harsh bhagia @harshbhagia 2
Posted 05 Jul '11
hey could anybody tell me gquest by ims still availaible ..??
hey could anybody tell me gquest by ims still availaible ..??
Commenting on this post has been disabled.
ankitbassi
Ankit Bassi @ankitbassi 284
Posted 05 Jul '11
*Important M&A; and latest happenings (business GK)* *1.* *Dr Reddy's completes 10 years on NYSE. 2\. **Garware Motors to introduce Hyosung bikes in India. 3\. **Aditya Birla Chemicals buys Kanoria Chemicals unit. 4 **Aditya Birla Group acquires Domsjo Fabriker(**deal about Rs. 1,500 cror...
Important M&A; and latest happenings (business GK)
1. Dr Reddy's completes 10 years on NYSE.
2.
Garware Motors to introduce Hyosung bikes in India.
3.
Aditya Birla Chemicals buys Kanoria Chemicals unit.
4
Aditya Birla Group acquires Domsjo Fabriker(deal about Rs. 1,500 crore)
5.
Akshay Kumar to endorse Eveready batteries.

IIFT & SNAP
  • 17 Likes  
Commenting on this post has been disabled.
ankitbassi
Ankit Bassi @ankitbassi 284
Posted 23 Jun '11
Posting here after a big gap...Mission IIFT/SNAP :: 1\. Who is /are the founder/s of Microsoft? a. Bill Gates b. Paul Allen c. Bill Gates and Paul Allen d.Bill Gates and Ray Ozzie Ans. c 2\. Hewlett Packard Co. in March 2011 announced to initially invest __ in support of a new...
Posting here after a big gap...Mission IIFT/SNAP

1. Who is /are the founder/s of Microsoft?
a. Bill Gates b. Paul Allen
c. Bill Gates and Paul Allen d.Bill Gates and Ray Ozzie
Ans. c

2. Hewlett Packard Co. in March 2011 announced to initially invest __ in support of a new education innovation challenge fund for India.
a.$1million b. $1.5million
c.$2million d. $2.5million
Ans a

3. Who among the following in March 2011 is appointed as the managing director of HSBC India?
a. Sandeep Uppal b.Ajay Duggal
c. Anil Misra d.Atul Jain
Ans. a

4. Name the founder of Ranbaxy Laboratories Ltd.
a. Rajendra Prasad Shukla b.Gurjar Sharan
c. Bhai Mohan Singh d.Ramakrishna Gupta
Ans. c

5 Which company in March 2011 won a multi-million dollar multi-year contract from Qatar Sports institute Aspire Zone Foundation?
a. HCL Tech b.Mahindra Satyam
c. Infosys Technology d.All of these
Ans. b

6.ICICI Bank in March 2011 declared that it expects over _____ growth in loans in 2011-12?
a.14 percent b.16 percent
c.18 percent d.20 percent
Ans. d

7.What is 'Ira: one divine creation for another?
a. Diamond jewellery b.Cosmetics
c. Shoes d.Nailpolish
Ans. a

8. Who among the following is appointed as executive director of the Reserve Bank of India in March 2011?
a. P. Jain b. J. Gandhi
c. R. Gandhi d. R. Goyal
ans. c

lage raho CATions...NEVER BACK DOWN
  • 14 Likes  
Commenting on this post has been disabled.
rahim_hudda
rahim hudda @rahim_hudda 524
Posted 23 Jun '11
Find the book the world is flat AND GK FILES :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Find the book the world is flat AND GK FILES
  • 11 Likes  
Commenting on this post has been disabled.
theairbender
Angad Lamba @theairbender 3.6 k
Posted 09 Jun '11
> Jassoo84 Says > > Thanx theairbender!!! you can press the thanks tab on the bottom right of every post to thank a user instead of posting a new message cheers
Jassoo84 Says
Thanx theairbender!!!


you can press the thanks tab on the bottom right of every post to thank a user instead of posting a new message
cheers
  • 4 Likes  
Commenting on this post has been disabled.
radiox
arpit @radiox 47
Posted 08 Jun '11
Mr. Bloomberg is having net worth over $ 18 Billion not $ 5 Billion
Mr. Bloomberg is having net worth over $ 18 Billion not $ 5 Billion
  • 1 Like  
Commenting on this post has been disabled.
rnishant231
Nishant R @rnishant231 213
Posted 08 Jun '11
few fms papers...
few fms papers...
  • 7 Likes  
Commenting on this post has been disabled.
rnishant231
Nishant R @rnishant231 213
Posted 08 Jun '11
here is few gk prep materials..useful for iift and snap and likes...
here is few gk prep materials..useful for iift and snap and likes...
  • 20 Likes  
Commenting on this post has been disabled.
Jassoo84
@Jassoo84 68
Posted 08 Jun '11
Thanx theairbender!!!
Thanx theairbender!!!
  • 1 Like  
Commenting on this post has been disabled.

Follow This Discussion ×

When you follow a discussion, you receive notifications about new posts and comments. You can unfollow a discussion anytime, or turn off notifications for it.

197 people follow this discussion.