akhilkjoseph

@akhilkjoseph

If 10^x is divided by 13 and remainder is 1....
we know a^(p-1)/p remainder is 1 if a and p are relatively prime --- this is a property, i dont know the name...
therefore for x= 12, the equality would hold, similarly for 10^24..it would hold again as (10^12)^2 == (mod1)^2....
therefore net anser would be 100/12 == 8 values


Some correction

also check for 10^6/13 which would make all multiples of 6 as the answer, hence net answer would be 8*2 =16





i got the answer as 16.
yeah its 12

mn bhai mei apne kamjoor student ka hath beech mein nahi chodta :cheerio::cheerio::cheerio::cheerio:




i also got it as 12..
1 - If the roots of the equation (a^2 + b^2)x^2 - 2(ac+bd)x + (c^2 + d^2) = 0 are equal then which of the following is true?
1 - ab = cd
2 - ad = bc
3 - ad = bc^1/2( square root of bc)
4 - ab = cd^1/2( square root of cd)
5 - abc = d^1/2( square root of d)

2 - Find the value of the expression
(sqrt x +( sqrt x+ ( sqrt x... +)))

3 - Find the maximum value of the function 1/ ( x^2 - 3x + 2)
a - 11/4
b - 1/4
c - 0
d - -4
e - none of these

( guys plz tell me the approach to sovling such sums - max and min value types)

4 - Find the minimu m v alue of the function
f(x) = log (x^2 - 2x + 5 ) to the base 2 .
a - -4
b - 2
c - 4
d - -2
e - negative infinity


these are my answers.....
)ad=bc
2)2sqrt(x)
3)-4
4)-4


these are my answers.....:splat::splat::splat:

1)ad=bc
2)2sqrt(x)
3)-4
4)-4
answers in bold??

@ninad bhai kuch missing lagta hai??



i have a method.....
consider the speed of A be 3x and that of B be x.

time at which they meet for the first time will be = distance/relative speed.

relative speed = 3x+x(opposite direction in circular tracks)=4x

distance =2pie r=2*22/7*7=44km

so they will meet after =44/4x=11/s minutes

distance travelled by A will be 3x*11/x=33km and by b will be 11 km at M1

so their next meeting will be after 22km from m0 and 11km from M1
1)11 km ---ans

2) i din get the question

3) each time they meet in a differnce of 11km so their fourth meeting will be after 44km from starting point...M4

4)firstly A travels with a speed of 3x....ie 3x*11/s=33km....then it will travel again with a speed of x km/hr= x*11/x=11Km.....again it will travel with 3x speed so 33 km

total=33+33+11=77.
i have a method.....
consider the speed of A be 3x and that of B be x.

time at which they meet for the first time will be = distance/relative speed.

relative speed = 3x+x(opposite direction in circular tracks)=4x

distance =2pie r=2*22/7*7=44km

so they will meet after =44/4x=11/s minutes

distance travelled by A will be 3x*11/x=33km and by b will be 11 km at M1

so their next meeting will be after 22km from m0 and 11km from M1
1)11 km ---ans

2) i din get the question

3) each time they meet in a differnce of 11km so their fourth meeting will be after 44km from starting point...M4

4)firstly A travels with a speed of 3x....ie 3x*11/s=33km....then it will travel again with a speed of x km/hr= x*11/x=11Km.....again it will travel with 3x speed so 33 km

total=33+33+11=77.
One-fourth portion of each of the two solid spheres having radii 4 units and 6 units are joined together such that the centres of the two spheres coincide . What is the total surface area (in sq. units) of the solid thus formed?
88 pie , 83 pie, 75 pie, 73 pie



Is it 83????
1:2 i also followed the same approach of shivam sundaram....
i din get the mail
heiii i am badly in need of some material....plz send to akhilkjoseph@gmail.com